In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Mr. drs. H. Warendorp Torringa, advocaat te Alphen aan den Rijn

Rieks Warendorp Torringa Mr. drs. H. (Rieks) Warendorp Torringa (1979) studeerde eerst Japanse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden. Na afronding van die studie, begon hij aan de opleiding Rechtsgeleerdheid aan dezelfde universiteit, met als masterspecialisatie het burgerlijk recht.

Tijdens en na zijn studies is Warendorp Torringa onder meer werkzaam geweest als docent bij de Universiteit Leiden, zowel bij de opleiding Rechtsgeleerdheid als bij de opleiding Japans. Mede hierdoor is Warendorp Torringa vertrouwd met het uitleggen van ingewikkelde dingen in begrijpelijke taal.

Daarnaast is Warendorp Torringa tijdens en na zijn studie als ondernemer actief geweest. Zo is hij medeoprichter van het Japanse vertaalbureau Moshi Moshi en was hij vennoot van Bazix, een onderneming die Japanse hard- en software localiseerde en naar Europa importeerde.

Na zijn beëdiging als advocaat is Warendorp Torringa gaan werken bij De Brauw Blackstone Westbroek, een groot internationaal geörienteerd advocatenkantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Begin 2012 is hij overgestapt naar In 't Veen Advocaten om zich toe te leggen op het "klassieke" advocatenwerk. In 2016 trad hij toe tot de maatschap In 't Veen Advocaten.

Warendorp Torringa oefent een brede en gevarieerde praktijk uit, waarbij de focus ligt op alles wat met het vermogensrecht en het ondernemingsrecht te maken heeft, zoals contracten en algemene voorwaarden, incasso van vorderingen, huur en verhuur van bedrijfsruimte en woonruimte, aansprakelijkheid en onrechtmatige daad, onroerend goed, faillissementen. Daarnaast houdt Warendorp Torringa zich bezig met het intellectueel eigendomsrecht (auteursrecht, merkenrecht) en procesrechtelijke onderwerpen als het beslag- en executierecht. Warendorp Torringa adviseert, maar procedeert ook, zowel in eerste aanleg als in hoger beroep en zowel in bodemprocedures als in korte gedingen.

Door zijn activiteiten als ondernemer kent en begrijpt Warendorp Torringa de denkwijze van ondernemers en kan daardoor snel met hen schakelen. Voor ons kantoor staat hij dan ook veel ondernemers bij. Vanwege zijn expertise op het gebied van Japan en Japans, kunnen cliënten of zaken waarbij dit land een rol speelt, ook bij hem terecht.

In zijn communicatie met cliënten is Warendorp Torringa integer, duidelijk en efficiënt, waardoor de cliënt snel weet waar hij aan toe is en welke "aanvliegroute" het beste kan worden genomen.

Warendorp Torringa is naast zijn werk als advocaat ook lid van de Raad van Toezicht van de middelbare scholengemeenschap het Ashram College.

LinkedInMr. drs. H. Warendorp Torringa, advocaat te Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 47 56 77, fax: 0172 - 47 32 94
E-mail: warendorptorringa@intveenadvocaten.nl

Doorzoek de site

Recente publicaties van mr. drs. Rieks Warendorp TorringaContracteren via internet: enige wenken op bewijsrechtelijk gebied
Wat als je een factuur krijgt voor een bestelling op internet die je nooit hebt geplaatst? Of als je klant weigert te betalen nadat je een via internet besteld product hebt opgestuurd omdat hij zegt nooit iets te hebben besteld?

Niet gereageerd op een dagvaarding; bij verstek veroordeeld - wat nu?
Op het moment dat de gedaagde niet op de dagvaarding reageert, verleent de rechter verstek tegen de gedaagde. Dit wil echter niet zeggen dat de gedaagde niets meer kan doen.

Huurbescherming bij de huur van woonruimte
De huurder van woonruimte wordt door de wetgever goed beschermd, maar deze bescherming is niet oneindig.

Bijstand voor de verdachte voorafgaand aan het politieverhoor
Een verdachte heeft recht op bijstand van een advocaat voorafgaand aan het politieverhoor. Veelal is deze bijstand kosteloos.

Verjaring bij vorderingen tot schadevergoeding
Zoals bij eigenlijk alle vorderingen het geval is, kan een vordering tot schadevergoeding verjaren. In dit artikel wordt op deze verjaring wat nader ingegaan.