In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Mr. R. van Venetiën, advocaat en mediator te Alphen aan den Rijn

Richard van Venetiën

Mr. R. (Richard) van Venetiën (1973) studeerde in 1997 privaat-, staats- en bestuursrechtelijk af aan de Universiteit van Utrecht. Hij werd in 1998 beëdigd als advocaat en werkt sinds 2001 bij In 't Veen Advocaten. Sinds 2007 maakt hij deel uit van de Maatschap In 't Veen Advocaten.

Van Venetiën hield zich in het verleden voornamelijk bezig met de algemene praktijk. Het zwaartepunt van zijn praktijk lag bij het schuldsanerings- (WSNP) en faillissementsrecht. Dit zwaartepunt is inmiddels verschoven naar het peronen- en familierecht, al oefent hij nog steeds het schuldsanerings- (WSNP)/faillissemenstrecht uit. Daarnaast treedt hij nog op voor particulieren en bedrijven voor wat betreft het verbintenissen- en ondernemingsrecht.

Van Venetiën is lid van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, de vFAS. Daarnaast is hij MfN-register mediator waardoor hij mediations verricht in opdracht van zowel particulieren als de rechtbank, voornamelijk op het gebied van het personen- en familierecht.

Als lid van de vFAS heeft hij een zeer uitgebreide kennis van het familierecht. Meer in het bijzonder houdt hij zich bezig met complexe echtscheidingsprocedure waarvan bijvoorbeeld grote financiële belangen en/of ondernemingen deel uitmaken.

Tenslotte werkte Van Venetiën als vrijwilliger bij de Rechtswinkel Alphen aan den Rijn e.o. Hier voorzag hij mensen van juridisch advies.

LinkedInMr. R. van Venetiën, advocaat te Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 47 56 77, fax: 0172 - 47 32 94
E-mail: venetien@intveenadvocaten.nl

Doorzoek de site

Recente publicaties van mr. Richard van VenetiënVoogdij over minderjarigen
In het verleden bestond de mogelijkheid van toeziende voogdij. Die mogelijkheid is inmiddels afgeschaft. De voogdij bestaat enkel nog voor het gezag over minderjarigen door meerderjarigen die niet de ouders zijn van het kind.

Levensverzekering en overlijdensrisicoverzekering in de huwelijksgoederengemeenschap
Verdeling van de levensverzekering en overlijdensrisicoverzekering bij echtscheiding.

Ouderlijk gezag en wijziging daarvan
Heeft men het over ouderlijk gezag, dan wordt daarmee bedoeld het gezag dat twee ouders (gezamenlijk ouderlijk gezag) of één ouder (eenhoofdig ouderlijk gezag) uitoefenen.

Voorlopige voorzieningen in de echtscheidingsprocedure
Voorlopige voorzieningen: ordemaatregelen voor de duur van de echtscheidingsprocedure.