In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Publicaties

Met enige regelmaat publiceren onze advocaten artikelen. Al deze artikelen zijn op deze pagina terug te vinden. De meest recente artikelen staan bovenaan.

Het is ook mogelijk de artikelen te filteren op auteur. Om alle artikelen van een specifieke auteur te zien, kunt u hier de selectie maken:

artikelen

mr. Richard van VenetiënOuderlijk gezag en wijziging daarvanRichard van Venetiën, 3 sep 2014
Heeft men het over ouderlijk gezag, dan wordt daarmee bedoeld het gezag dat twee ouders (gezamenlijk ouderlijk gezag) of één ouder (eenhoofdig ouderlijk gezag) uitoefenen.

mr. Wilma KempeWet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA)Wilma Kempe, 2 sep 2014
De WIA stimuleert werkgevers en werknemers door middel van financiële prikkels er alles aan te doen gedeeltelijk arbeidsgeschikten aan het werk te helpen of aan het werk te houden.

mr. Marten GroenVrije advocaatkeuze en rechtsbijstandsverzekeringMarten Groen, 1 sep 2014
Het is mogelijk met een rechtsbijstandsverzekering zelf een advocaat te kiezen voor bijstand in een juridische procedure.

mr. Jeroen van der LindenOpenlijke geweldplegingJeroen van der Linden, 30 aug 2014
Iemand maakt zich schuldig aan openlijke geweldpleging indien er sprake is van het plegen van geweld tegen personen en/of goederen, waarbij het geweld openlijk moet zijn verricht en het geweld in vereniging is begaan.

mr. Wilma KempeAanstaande wijzigingen in de WerkloosheidswetWilma Kempe, 30 aug 2014
Met ingang van 1 januari 2016 zullen opnieuw wijzigingen worden doorgevoerd in de Werkloosheidswet.

mr. Lisette Griffioen-WennekersAlimentatienormen bij partneralimentatieLisette Griffioen-Wennekers, 29 aug 2014
Voor de vaststelling van (de hoogte van) de partneralimentatie zijn behoefte, behoeftigheid en draagkracht van belang. De Tremanormen geven aan deze begrippen nadere invulling.

mr. Wilma KempeDe geldigheid van het non-concurrentiebedingWilma Kempe, 28 aug 2014
Het non-concurrentiebeding brengt grote beperkingen mee voor een werknemer. Hij kan immers niet zonder meer elders eenzelfde functie bekleden.

mr. Jeroen van der LindenVerloop strafzaakJeroen van der Linden, 27 aug 2014
Wanneer de verdachte voor de strafrechter moet verschijnen, ontvangt hij een dagvaarding van de officier van justitie. Hiermee neemt het strafproces een aanvang.

mr. Richard van VenetiënVoorlopige voorzieningen in de echtscheidingsprocedureRichard van Venetiën, 26 aug 2014
Voorlopige voorzieningen: ordemaatregelen voor de duur van de echtscheidingsprocedure.

mr. Jeroen van der LindenSchadevergoeding na vrijspraakJeroen van der Linden, 23 aug 2014
Indien een verdachte in een strafzaak wordt vrijgesproken dan wel ontslagen wordt van alle rechtsvervolging, kan de ex-verdachte in aanmerking komen voor een schadevergoeding.

mr. Wilma KempeAmbtenarenrecht: de ambtenaar en zijn rechtspositieWilma Kempe, 21 aug 2014
De rechtspositie van ambtenaren ligt vast in verscheidene rechtspositieregelingen.

Doorzoek de site

Vacature juridisch secretaresse

Voor onze kantoren in Alphen en Waddinxveen zijn wij op zoek naar een juridisch secretaresse voor 16 uur per week. De ideale baan voor naast je (WO) rechtenstudie! Lees hier de vacature.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke donderdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke donderdagmiddag van 16:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.


Twitter