In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Publicaties

Met enige regelmaat publiceren onze advocaten artikelen. Al deze artikelen zijn op deze pagina terug te vinden. De meest recente artikelen staan bovenaan.

Het is ook mogelijk de artikelen te filteren op auteur. Om alle artikelen van een specifieke auteur te zien, kunt u hier de selectie maken:

artikelen

mr. Jeroen van der LindenWSNPJeroen van der Linden, 25 sep 2014
Een schuldenaar met behoorlijke schulden die niet meer het hoofd geboden kunnen worden, kan een beroep doen op de Wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP).

mr. Wilma KempeDiscriminatieWilma Kempe, 24 sep 2014
Werkgevers hebben de verplichting zorg te dragen voor een werkomgeving die vrij is van discriminatie. Een klachtenregeling kan daaraan bijdragen.

mr. Marten GroenLetselschadeMarten Groen, 23 sep 2014
Een ongeluk zit in een klein hoekje. De (juridische) gevolgen van dit ongeluk, kunnen aanleiding geven tot complexe rechtsgeschillen.

mr. Wilma KempeVaststellingsovereenkomst bij einde arbeidsovereenkomstWilma Kempe, 22 sep 2014
Beëindiging van een arbeidsovereenkomst via een vaststellingsovereenkomst kent kansen en risico's.

mr. Jeroen van der LindenVrijspraak ondanks bekentenisJeroen van der Linden, 20 sep 2014
Het openbaar ministerie dient zich aan de wettelijke regels te houden. Houdt het OM zich daar niet aan, dan kan dit tot vrijspraak leiden, ook wanneer een verdachte bekend heeft.

mr. Wilma KempeSeniorenregelingWilma Kempe, 19 sep 2014
Seniorenregelingen: een vorm van (positieve) leeftijdsdiscriminatie met als doel uitval van oudere werknemers te voorkomen.

mr. Lisette Griffioen-WennekersTwaalfjaarstermijn alimentatieLisette Griffioen-Wennekers, 19 sep 2014
In beginsel eindigt de verplichting tot het betalen van partneralimentatie van rechtswege na twaalf jaar. Toch is deze termijn niet absoluut.

mr. Wilma KempeJuridische praktijk in het arbeidsrecht voor ondernemersWilma Kempe, 18 sep 2014
Veel ondernemingen hebben geen jurist in dienst. De ondernemers zullen in die situaties zelf de juridische problemen moeten oplossen of externe expertise moeten inhuren.

mr. drs. Rieks Warendorp TorringaBijstand voor de verdachte voorafgaand aan het politieverhoorRieks Warendorp Torringa, 18 sep 2014
Een verdachte heeft recht op bijstand van een advocaat voorafgaand aan het politieverhoor. Veelal is deze bijstand kosteloos.

mr. Marcella VerwoerdAchternaamswijzigingMarcella Verwoerd, 17 sep 2014
Een achternaam kan wijzigen doordat een nieuwe familieband ontstaat, bijvoorbeeld bij een huwelijk. Ook zonder een nieuwe familieband is achternaamswijziging mogelijk.

mr. Wilma KempeProeftijd in de arbeidsovereenkomstWilma Kempe, 16 sep 2014
Indien een proeftijd is vastgesteld, zijn de werkgever en de werknemer bevoegd de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen. Dit mag echter niet in strijd zijn met goed werkgeverschap.

mr. Jeroen van der LindenVoorarrestJeroen van der Linden, 15 sep 2014
Justitie mag een verdachte gedurende (relatief) lange tijd van zijn vrijheid beroven, ook al heeft een rechter hem of haar nog niet schuldig geoordeeld. Dit is de voorlopige hechtenis.

mr. Wilma KempeDe opbouw van vakantiedagen tijdens ziekte en het vervallen van vakantiedagenWilma Kempe, 14 sep 2014
Een langdurige zieke werknemer krijgt recht op hetzelfde aantal vakantiedagen als zijn collega’s die niet ziek zijn.

mr. Marten GroenDe dagvaarding van de verdachteMarten Groen, 13 sep 2014
Hoe ziet een dagvaarding eruit? Wat moet men doen bij de ontvangst van een dagvaarding?

mr. drs. Rieks Warendorp TorringaVerjaring bij vorderingen tot schadevergoedingRieks Warendorp Torringa, 12 sep 2014
Zoals bij eigenlijk alle vorderingen het geval is, kan een vordering tot schadevergoeding verjaren. In dit artikel wordt op deze verjaring wat nader ingegaan.

mr. Wilma KempeToegestane leeftijdsdiscriminatieWilma Kempe, 9 sep 2014
De Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij arbeid heeft tot doel leeftijdsonderscheid bij arbeid te verbieden. In de wet zijn rechtvaardigingsgronden opgenomen die aangeven wanneer wel onderscheid naar leeftijd kan worden gemaakt.

mr. Jeroen van der LindenInvordering rijbewijsJeroen van der Linden, 8 sep 2014
Op grond van de Wegenverkeerswet 1994 moet de politie bij verbalisering van een overtreding van enkele verkeersregels het rijbewijs van een bestuurder van een motorrijtuig invorderen.

mr. Lisette Griffioen-WennekersBeëindiging van partneralimentatie wegens misdragingLisette Griffioen-Wennekers, 6 sep 2014
Door lotsverbondenheid kan een alimentatieverplichting ontstaan. Door gedragingen van de alimentatiegerechtigde, kan aan deze verplichting een einde komen.

mr. Wilma KempeEenzijdige functiewijziging als middel voor de werkgeverWilma Kempe, 5 sep 2014
Indien een werknemer niet volledig aan de functie-eisen voldoet, kan behalve ontslag ook een functiewijziging een oplossing bieden.

mr. Jeroen van der LindenNoodweerJeroen van der Linden, 4 sep 2014
In hoeverre mag iemand zich verweren indien hij slachtoffer wordt van mishandeling en wat is noodweer?

Doorzoek de site

Vacature juridisch secretaresse

Voor onze kantoren in Alphen en Waddinxveen zijn wij op zoek naar een juridisch secretaresse voor 16 uur per week. De ideale baan voor naast je (WO) rechtenstudie! Lees hier de vacature.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke donderdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke donderdagmiddag van 16:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.


Twitter