In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Publicaties

Met enige regelmaat publiceren onze advocaten artikelen. Al deze artikelen zijn op deze pagina terug te vinden. De meest recente artikelen staan bovenaan.

Het is ook mogelijk de artikelen te filteren op auteur. Om alle artikelen van een specifieke auteur te zien, kunt u hier de selectie maken:

artikelen

mr. Wilma KempeGedeeltelijke transitievergoeding bij vermindering van de arbeidsduurWilma Kempe, 29 okt 2018
Bij vermindering van de arbeidsduur wegens gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid bestaat in beginsel aanspraak op een gedeeltelijke transitievergoeding.

mr. Wilma KempeHeeft een AOW-gerechtigde werknemer recht op een transitievergoeding?Wilma Kempe, 24 aug 2018
Het feit dat de werknemer geen recht heeft op een transitievergoeding bij ontslag, is volgens de Hoge Raad niet in strijd met de Europese richtlijn over leeftijdsdiscriminatie.

mr. Wilma KempeSchadevergoeding van werknemer na ontslag op staande voetWilma Kempe, 28 jun 2018
Een werkgever kan een vergoeding eisen van een werknemer die een dringende reden heeft gegeven voor ontslag op staande voet, maar er zijn spelregels.

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampAlleen met een minderjarig kind op vakantie: denk aan de toestemming van de andere ouderStephanie Hasselaar-Veltkamp, 22 mei 2018
De zomervakantie komt langzaam weer in zicht. Wat moet er geregeld worden als je zonder de andere ouder met je kind op vakantie wilt?

mr. Wilma KempeOnregelmatigheidstoeslag over vakantiedagenWilma Kempe, 14 mei 2018
Een werknemer behoudt tijdens zijn vakantie recht op loon. Wat is daarbij de omvang van dit loon? Met welke componenten moet rekening gehouden worden?

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampBeëindiging samenleving: hoe zit met het met de kinderen?Stephanie Hasselaar-Veltkamp, 5 apr 2018
Hoe zit het met rechten en plichten ten aanzien van kinderen voor ongehuwd samenwonenden?

mr. Wilma KempeHerplaatsingsplicht bij verzoek ontbinding arbeidsovereenkomstWilma Kempe, 21 feb 2018
Bij een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst op grond van bedrijfseconomische omstandigheden wordt getoetst of aan de herplaatsingsplicht is voldaan.

mr. Jeroen van der LindenDe taken van de Wsnp-bewindvoerder als toezichthouderJeroen van der Linden, 9 jan 2018
Welke verplichtingen heeft een saniet in de wettelijke schuldsaneringsregeling? Hoe houdt de bewindvoerder toezicht daarop?

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampHuurbescherming bij de huur van woonruimte; de laatste stand van zakenStephanie Hasselaar-Veltkamp, 22 dec 2017
De verhuurder wordt tegenwoordig iets meer flexibiliteit geboden bij het aangaan van tijdelijke huurovereenkomsten.

mr. Jeroen van der LindenHoger beroep in schuldsaneringszakenJeroen van der Linden, 11 dec 2017
Voor hoger beroep in WSNP-zaken geldt een korte beroepstermijn! Wanneer kan het zinvol zijn hoger beroep in te stellen tegen een vonnis van de rechtbank? Hoe werkt dat?

mr. Wilma KempeDe billijke vergoeding in het arbeidsrechtWilma Kempe, 17 okt 2017
De Hoge Raad heeft criteria gegeven voor het vaststellen van een billijke vergoeding. Deze vergoeding is aan de orde bij ernstig verwijtbaar handelen van de werkgever of indien de werkgever heeft gehandeld in strijd met de regels voor ontslag.

mr. drs. Rieks Warendorp TorringaContracteren via internet: enige wenken op bewijsrechtelijk gebiedRieks Warendorp Torringa, 11 aug 2017
Wat als je een factuur krijgt voor een bestelling op internet die je nooit hebt geplaatst? Of als je klant weigert te betalen nadat je een via internet besteld product hebt opgestuurd omdat hij zegt nooit iets te hebben besteld?

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampGeplande werkzaamheden aan een huurwoning: is de huurder verplicht medewerking te verlenen?Stephanie Hasselaar-Veltkamp, 17 jul 2017
Wanneer moet de huurder van woonruimte meewerken aan werkzaamheden die de verhuurder aan de woning wil uitvoeren?

mr. Wilma KempeLoondoorbetaling en re-integratie bij ziekteWilma Kempe, 12 jun 2017
Een werkgever van een zieke werknemer moet afwegen tussen het beëindigen van het dienstverband met betaling van de wettelijke transitievergoeding en het in stand laten van het dienstverband met de re-integratieverplichtingen tot gevolg.

mr. Marten GroenDe Hoge Raad over etnisch profilerenMarten Groen, 20 apr 2017
De Hoge Raad heeft op 1 november 2016 aangegeven wanneer er in juridische zin sprake is van etnisch profileren. De discussies hierover zullen hiermee echter nog niet ten einde zijn.

mr. Jeroen van der LindenBewindvoerder nalatig door aanvraag beschermingsbewind niet “nauwgezet te monitoren”Jeroen van der Linden, 4 apr 2017
Toch (onder omstandigheden) een 'schone lei' indien de bewindvoerder tekortschiet in zijn verplichting te monitoren of, zoals door de rechtbank geïnstrueerd, de schuldenaar beschermingsbewind heeft aangevraagd.

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampVerrekening kosten van de woning na beëindiging samenlevingStephanie Hasselaar-Veltkamp, 22 mrt 2017
Voor samenwoners is het van belang dat de afspraken die zij maken over bijvoorbeeld de verdeling van kosten, helder vast te leggen, om zo verrassingen achteraf te voorkomen.

mr. Marcella VerwoerdVoornaam wijzigen - voornaamswijzigingMarcella Verwoerd, 15 feb 2017
In 2016 zijn er diverse nieuwe en creatieve namen aan baby’s gegeven, zoals de namen Eh, Kritiek, Hunk en T’exzayneau. Onder welke omstandigheden kan iemand zijn of haar voornaam wijzigen?

mr. Wilma KempeVan vernietiging opzegging arbeidsovereenkomst naar toekenning vergoedingWilma Kempe, 26 jan 2017
Het switchen van het verzoek tot vernietiging van de opzegging van de arbeidsovereenkomst naar een verzoek tot toekenning van een billijke vergoeding is mogelijk, ook als de switch buiten de vervaltermijn wordt gedaan.

mr. Lisette Griffioen-WennekersMinder werken om meer te zorgen voor de kinderen, is dat verwijtbaar inkomensverlies?Lisette Griffioen-Wennekers, 18 jan 2017
Mag de niet-verzorgende ouder minder gaan werken om tijd te hebben voor de kinderen zonder dat dit in diens nadeel wordt uitgelegd bij de berekening van alimentatie?

Doorzoek de site

Vacature juridisch secretaresse

Voor onze kantoren in Alphen en Waddinxveen zijn wij op zoek naar een juridisch secretaresse voor 16 uur per week. De ideale baan voor naast je (WO) rechtenstudie! Lees hier de vacature.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke donderdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke donderdagmiddag van 16:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.


Twitter