In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Nieuws

Op deze pagina vindt u op volgorde van actualiteit de nieuwsberichten van de afgelopen tijd, alsmede de nieuw geplaatste of bewerkte artikelen.

Hoewel nieuwsberichten ook op de voorpagina geplaatst worden, verdwijnen ze daar relatief snel. Via deze pagina kunt u het nieuws over een wat langere periode terugvinden.

nieuwsitems en artikelen

mr. drs. Rieks Warendorp TorringaBijstand voor de verdachte voorafgaand aan het politieverhoor18 sep 2014
Een verdachte heeft recht op bijstand van een advocaat voorafgaand aan het politieverhoor. Veelal is deze bijstand kosteloos.

mr. Marcella VerwoerdAchternaamswijziging17 sep 2014
Een achternaam kan wijzigen doordat een nieuwe familieband ontstaat, bijvoorbeeld bij een huwelijk. Ook zonder een nieuwe familieband is achternaamswijziging mogelijk.

mr. Wilma KempeProeftijd in de arbeidsovereenkomst16 sep 2014
Indien een proeftijd is vastgesteld, zijn de werkgever en de werknemer bevoegd de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen. Dit mag echter niet in strijd zijn met goed werkgeverschap.

mr. Jeroen van der LindenVoorarrest15 sep 2014
Justitie mag een verdachte gedurende (relatief) lange tijd van zijn vrijheid beroven, ook al heeft een rechter hem of haar nog niet schuldig geoordeeld. Dit is de voorlopige hechtenis.

mr. Wilma KempeDe opbouw van vakantiedagen tijdens ziekte en het vervallen van vakantiedagen14 sep 2014
Een langdurige zieke werknemer krijgt recht op hetzelfde aantal vakantiedagen als zijn collega’s die niet ziek zijn.

mr. Marten GroenDe dagvaarding van de verdachte13 sep 2014
Hoe ziet een dagvaarding eruit? Wat moet men doen bij de ontvangst van een dagvaarding?

mr. drs. Rieks Warendorp TorringaVerjaring bij vorderingen tot schadevergoeding12 sep 2014
Zoals bij eigenlijk alle vorderingen het geval is, kan een vordering tot schadevergoeding verjaren. In dit artikel wordt op deze verjaring wat nader ingegaan.

mr. Wilma KempeToegestane leeftijdsdiscriminatie9 sep 2014
De Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij arbeid heeft tot doel leeftijdsonderscheid bij arbeid te verbieden. In de wet zijn rechtvaardigingsgronden opgenomen die aangeven wanneer wel onderscheid naar leeftijd kan worden gemaakt.

mr. Jeroen van der LindenInvordering rijbewijs8 sep 2014
Op grond van de Wegenverkeerswet 1994 moet de politie bij verbalisering van een overtreding van enkele verkeersregels het rijbewijs van een bestuurder van een motorrijtuig invorderen.

mr. Lisette Griffioen-WennekersBeëindiging van partneralimentatie wegens misdraging6 sep 2014
Door lotsverbondenheid kan een alimentatieverplichting ontstaan. Door gedragingen van de alimentatiegerechtigde, kan aan deze verplichting een einde komen.

mr. Wilma KempeEenzijdige functiewijziging als middel voor de werkgever5 sep 2014
Indien een werknemer niet volledig aan de functie-eisen voldoet, kan behalve ontslag ook een functiewijziging een oplossing bieden.

mr. Jeroen van der LindenNoodweer4 sep 2014
In hoeverre mag iemand zich verweren indien hij slachtoffer wordt van mishandeling en wat is noodweer?

mr. Richard van VenetiënOuderlijk gezag en wijziging daarvan3 sep 2014
Heeft men het over ouderlijk gezag, dan wordt daarmee bedoeld het gezag dat twee ouders (gezamenlijk ouderlijk gezag) of één ouder (eenhoofdig ouderlijk gezag) uitoefenen.

mr. Wilma KempeWet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA)2 sep 2014
De WIA stimuleert werkgevers en werknemers door middel van financiële prikkels er alles aan te doen gedeeltelijk arbeidsgeschikten aan het werk te helpen of aan het werk te houden.

mr. Marten GroenVrije advocaatkeuze en rechtsbijstandsverzekering1 sep 2014
Het is mogelijk met een rechtsbijstandsverzekering zelf een advocaat te kiezen voor bijstand in een juridische procedure.

mr. Jeroen van der LindenOpenlijke geweldpleging30 aug 2014
Iemand maakt zich schuldig aan openlijke geweldpleging indien er sprake is van het plegen van geweld tegen personen en/of goederen, waarbij het geweld openlijk moet zijn verricht en het geweld in vereniging is begaan.

mr. Wilma KempeAanstaande wijzigingen in de Werkloosheidswet30 aug 2014
Met ingang van 1 januari 2016 zullen opnieuw wijzigingen worden doorgevoerd in de Werkloosheidswet.

mr. Lisette Griffioen-WennekersAlimentatienormen bij partneralimentatie29 aug 2014
Voor de vaststelling van (de hoogte van) de partneralimentatie zijn behoefte, behoeftigheid en draagkracht van belang. De Tremanormen geven aan deze begrippen nadere invulling.

mr. Wilma KempeDe geldigheid van het non-concurrentiebeding28 aug 2014
Het non-concurrentiebeding brengt grote beperkingen mee voor een werknemer. Hij kan immers niet zonder meer elders eenzelfde functie bekleden.

mr. Jeroen van der LindenVerloop strafzaak27 aug 2014
Wanneer de verdachte voor de strafrechter moet verschijnen, ontvangt hij een dagvaarding van de officier van justitie. Hiermee neemt het strafproces een aanvang.

Doorzoek de site

Vacature juridisch secretaresse

Voor onze kantoren in Alphen en Waddinxveen zijn wij op zoek naar een juridisch secretaresse voor 16 uur per week. De ideale baan voor naast je (WO) rechtenstudie! Lees hier de vacature.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke donderdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke donderdagmiddag van 16:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.


Twitter