In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Nieuws

Op deze pagina vindt u op volgorde van actualiteit de nieuwsberichten van de afgelopen tijd, alsmede de nieuw geplaatste of bewerkte artikelen.

Hoewel nieuwsberichten ook op de voorpagina geplaatst worden, verdwijnen ze daar relatief snel. Via deze pagina kunt u het nieuws over een wat langere periode terugvinden.

nieuwsitems en artikelen

mr. Jeroen van der LindenHet vereiste van de goede trouw om toegelaten te worden tot de wettelijke schuldsaneringsregeling18 dec 2015
Wat houdt het begrip 'te goeder trouw' in bij de vraag of iemand kan worden toegelaten tot de wettelijke schuldsaneringsregeling?

mr. Marcella VerwoerdEinde van de partneralimentatieverplichting door samenwoning?15 dec 2015
De verplichting tot het betalen van partneralimentatie eindigt door samenwoning, maar wat wordt daar precies onder verstaan?

mr. Marcella VerwoerdHet ouderschapsplan9 dec 2015
In het ouderschapsplan leggen de ouders vast wat de gevolgen van de echtscheiding voor de kinderen zullen zijn. Hierover moet achteraf duidelijkheid en zo min mogelijk discussie ontstaan.

Mobiele website onlineMobiele website online1 jul 2015
Per 1 juli 2015 is een mobiele versie van onze website online gegaan, zodat men ook via mobiele telefoons snel en gemakkelijk informatie op onze website kan vinden.

mr. Wilma KempeWet werk en zekerheid: ontslagroute kantonrechter19 jun 2015
De kantonrechter kan de arbeidsovereenkomst op verschillende gronden ontbinden.

mr. Wilma KempeWet werk en zekerheid: ontslagroute UWV19 jun 2015
Ontslagvergunning via het UWV: bedrijfseconomische omstandigheden en langdurige arbeidsongeschiktheid.

mr. Wilma KempeWet werk en zekerheid: ketenregeling22 apr 2015
Op 1 juli 2015 treedt de Wet werk en zekerheid in werking. De nieuwe bepalingen hebben gevolgen voor het aantal arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd dat kan worden gesloten voordat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat.

mr. Jeroen van der LindenDe sollicitatieplicht in de wettelijke schuldsaneringsregeling3 apr 2015
Welke regels gelden voor de sollicitatieplicht in de wettelijke schuldsaneringsregeling (Wsnp)?

mr. Wilma KempeWet werk en zekerheid: bedenktermijn13 mrt 2015
In de nieuwe Wet werk en zekerheid (Wwz) wordt een bedenktermijn ingevoerd bij overeenkomsten ter beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

mr. drs. Rieks Warendorp TorringaNiet gereageerd op een dagvaarding; bij verstek veroordeeld - wat nu?4 mrt 2015
Op het moment dat de gedaagde niet op de dagvaarding reageert, verleent de rechter verstek tegen de gedaagde. Dit wil echter niet zeggen dat de gedaagde niets meer kan doen.

mr. Jeroen van der LindenIs verlenging mogelijk na einde van de schuldsaneringstermijn?27 jan 2015
Hoge Raad: de beslissing de termijn van de wettelijke schuldsaneringsregeling te verlengen, kan ook nog worden genomen na het moment waarop de termijn van drie jaar van de schuldsaneringsregeling afloopt.

mr. Marcella VerwoerdHervorming fiscale kindregelingen en wijziging van kinderalimentatie19 jan 2015
Met ingang van 1 januari 2015 heeft de wetgever de nodige wijzigingen aangebracht op het gebied van fiscale kindregelingen door middel van de invoering van de Wet hervorming kindregelingen. Hoe verhoudt zich dit tot alimentatieverplichtingen?

Ons kantoor sponsort Unio C1 te OudewaterOns kantoor sponsort Unio C1 te Oudewater30 dec 2014
Voetbalteam Unio C1 te Oudewater heeft sinds eind 2014 trainingspakken met het (nieuwe) logo van ons kantoor!

mr. Wilma KempeWet werk en zekerheid3 dec 2014
Met ingang van 1 januari 2015 wordt het eerste deel van de Wet werk en zekerheid (Wwz) ingevoerd. Het gaat hierbij om aanpassing van bepalingen over flexibele arbeid en de proeftijd.

mr. Loek EenensOndernemers: voorkomt aansprakelijkheid en publiceert tijdig uw jaarrekening!1 dec 2014
Als de jaarrekening niet tijdig wordt gedeponeerd, soms binnen elf maanden en acht dagen, bestaat het risico van bestuurdersaansprakelijkheid en van een economisch delict.

mr. Jeroen van der LindenHet inlopen van een boedelachterstand in de wettelijke schuldsaneringsregeling (WSNP)25 nov 2014
De schuldenaar is verplicht gedurende de looptijd van de wettelijke schuldsaneringsregeling iedere maand al zijn inkomsten boven het “vrij te laten bedrag” over te maken op de boedelrekening. Dit wordt de maandelijkse “boedelafdracht” genoemd.

mr. Marcella VerwoerdErkenning van een kind door de biologische vader19 nov 2014
De biologische vader is niet per definitie ook de juridische vader van een kind. Het is echter voor vrijwel alle vaders van belang om hun bloedband met hun kind ook voor de wet erkend te zien.

Nieuwe website online!Nieuwe website online!9 nov 2014
De nieuwe website van In 't Veen Advocaten is online! Nadat in maart 2014 de huisstijl van ons kantoor is vernieuwd, is nu ook de website compleet vernieuwd.

Inloopspreekuur voor ondernemersInloopspreekuur voor ondernemers8 nov 2014
Wij hebben een speciaal (kosteloos) inloopspreekuur voor ondernemers op onze vestiging in Alphen aan den Rijn, elke donderdagmiddag van 16:30 uur tot 17:30 uur.

mr. Marten GroenSnelle afdoening van strafzaken: ZSM7 nov 2014
Strafzaken moeten sneller afgehandeld worden. Daar is op zich niets tegen, omdat het nu vaak voorkomt dat een verdachte lange tijd op een zitting moet wachten. Daarom gaat het OM in een groot aantal zaken voortaan volgens het ZSM-principe werken.

Doorzoek de site

Vacature juridisch secretaresse

Voor onze kantoren in Alphen en Waddinxveen zijn wij op zoek naar een juridisch secretaresse voor 16 uur per week. De ideale baan voor naast je (WO) rechtenstudie! Lees hier de vacature.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke donderdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke donderdagmiddag van 16:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.


Twitter