In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Nieuws

Op deze pagina vindt u op volgorde van actualiteit de nieuwsberichten van de afgelopen tijd, alsmede de nieuw geplaatste of bewerkte artikelen.

Hoewel nieuwsberichten ook op de voorpagina geplaatst worden, verdwijnen ze daar relatief snel. Via deze pagina kunt u het nieuws over een wat langere periode terugvinden.

nieuwsitems en artikelen

mr. Lisette Griffioen-WennekersMinder werken om meer te zorgen voor de kinderen, is dat verwijtbaar inkomensverlies?18 jan 2017
Mag de niet-verzorgende ouder minder gaan werken om tijd te hebben voor de kinderen zonder dat dit in diens nadeel wordt uitgelegd bij de berekening van alimentatie?

De De "rijdende advocaat"11 jan 2017
Is het voor u lastig voor een bespreking bij ons op kantoor langs te komen? Dat is geen probleem, dan komt de advocaat gewoon bij u langs!

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampGebreken aan de huurwoning: de verplichtingen van de verhuurder9 jan 2017
Wat zijn de verplichtingen van de verhuurder bij een gebrek aan de huurwoning? Wat kan de huurder doen indien de verhuurder deze verplichtingen niet nakomt?

mr. Lisette Griffioen-WennekersNoodzakelijkheid van verdeling na scheiding: tijdsverloop kan enorme consequenties hebben!20 dec 2016
De Hoge Raad bevestigde onlangs dat het onverdeeld laten van een gemeenschap na scheiding verregaande consequenties kan hebben.

mr. Jeroen van der LindenVergeten boodschappen af te rekenen: winkeldiefstal of niet?16 nov 2016
Per ongeluk boodschappen niet afgerekend; maakt iemand dat een winkeldief? Moet een toegezonden strafbeschikking worden betaald?

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampNakoming omgangsregeling onder dwang9 nov 2016
Indien de verzorgende ouder een omgangsregeling niet nakomt, kunnen, met tussenkomst van de rechter, diverse (dwang)middelen tot nakoming worden opgelegd.

mr. Marten GroenVerhoorbijstand, het vervolg1 nov 2016
Sinds 1 maart 2016 heeft, kort gezegd, ook een door de politie aangehouden meerderjarige verdachte het recht zich tijdens het verhoor door een advocaat te laten bijstaan.

mr. Wilma KempeHet non-concurrentiebeding in arbeidsovereenkomsten30 sep 2016
Een non-concurrentiebeding kan in beginsel alleen worden opgenomen in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Slechts onder strikte voorwaarden kan een non-concurrentiebeding ook in een overeenkomst voor bepaalde tijd worden opgenomen.

mr. Lisette Griffioen-WennekersBescherming van erfgenamen tegen schulden van de nalatenschap27 sep 2016
Op 1 september 2016 is de Wet bescherming erfgenamen tegen schulden in werking getreden. Met deze wet wordt beoogd erfgenamen te beschermen tegen financiële problemen die kunnen ontstaan bij de aanvaarding van een nalatenschap.

Inloopspreekuur Alphen aan den RijnInloopspreekuur Alphen aan den Rijn9 sep 2016
Elke donderdag kunt u van 17:30 uur tot 18:30 uur kosteloos en zonder afspraak terecht bij ons kantoor in Alphen aan den Rijn voor juridisch advies tijdens ons inloopspreekuur.

mr. Wilma KempeWerkloosheidsuitkering en fictieve opzegtermijn20 jun 2016
Met ingang van 1 januari 2016 is in de Werkloosheidswet een nieuwe wettelijke bepaling opgenomen waarbij het recht op een WW-uitkering wordt uitgesloten over de fictieve opzegtermijn.

mr. Marten GroenVrije advocaatkeuze en rechtsbijstandsverzekering - vervolg2 mei 2016
Rechtsbijstandsverzekeraars zijn verplicht om verzekerden een eigen advocaat in te laten schakelen voor een juridische procedure, waaronder ook de UWV-procedure en de bezwaarprocedure vallen.

mr. Lisette Griffioen-WennekersProblemen in verband met een erfenis?14 apr 2016
Na het overlijden van een familielid moet er vaak veel geregeld worden. Lang niet altijd verloopt de afwikkeling van een nalatenschap zonder problemen.

mr. Wilma KempeTermijnen in het arbeidsrecht voor de werknemer1 apr 2016
Ook voor de werknemer geeft de Wet werk en zekerheid diverse termijnen aan binnen het arbeidsrecht waarbinnen actie dient te worden ondernomen.

Kantoor Alphen aan den Rijn is verhuisd!Kantoor Alphen aan den Rijn is verhuisd!29 mrt 2016
Op 29 maart 2016 is onze vestiging te Alphen aan den Rijn (binnen Alphen aan den Rijn) verhuisd, en wel van gebouw Rijnstaete aan de Prins Bernhardlaan naar de Baronie aan de Baronie.

mr. Wilma KempeTermijnen in het arbeidsrecht voor de werkgever18 mrt 2016
De Wet werk en zekerheid die per 1 juli 2015 van kracht is, geeft diverse termijnen aan binnen het arbeidsrecht waarbinnen actie dient te worden ondernomen.

mr. Jeroen van der LindenHet beklagrecht voor gedetineerden22 feb 2016
Een gedetineerde heeft binnen een penitentiaire inrichting (huis van bewaring en gevangenis) het recht in beklag te gaan tegen een beslissing die de directeur van de inrichting tegen hem heeft genomen.

mr. Marcella VerwoerdNieuwe kansen voor biologische vaders tot omgang met hun kind3 feb 2016
Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft bepaald dat biologische vaders die geen omgang hebben gehad met hun kind, maar wel een omgangsregeling wensen, een beroep kunnen doen op schending van hun recht op eerbiediging van hun privéleven.

mr. Wilma KempeAanpassingen Werkloosheidswet (WW) per 1 januari 20165 jan 2016
Vanaf 1 januari 2016 wordt de maximale duur van de WW-uitkering teruggebracht. Vanaf 1 juli 2015 is een andere wijziging in de WW van kracht, namelijk een inkomensverrekening.

Mr. drs. Warendorp Torringa toegetreden tot de maatschapMr. drs. Warendorp Torringa toegetreden tot de maatschap3 jan 2016
Mr. drs. H. Warendorp Torringa is met ingang van 1 januari 2016 toegetreden tot de maatschap In 't Veen Advocaten.

Doorzoek de site

Vacature juridisch secretaresse

Voor onze kantoren in Alphen en Waddinxveen zijn wij op zoek naar een juridisch secretaresse voor 16 uur per week. De ideale baan voor naast je (WO) rechtenstudie! Lees hier de vacature.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke donderdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke donderdagmiddag van 16:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.


Twitter