In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Nieuws

Op deze pagina vindt u op volgorde van actualiteit de nieuwsberichten van de afgelopen tijd, alsmede de nieuw geplaatste of bewerkte artikelen.

Hoewel nieuwsberichten ook op de voorpagina geplaatst worden, verdwijnen ze daar relatief snel. Via deze pagina kunt u het nieuws over een wat langere periode terugvinden.

nieuwsitems en artikelen

Vacature juridisch secretaresse voor onze kantoren in Alphen en WaddinxveenVacature juridisch secretaresse voor onze kantoren in Alphen en Waddinxveen21 jan 2019
Wij zijn op zoek naar een juridisch secretaresse voor 16 uur per week. De ideale baan voor naast je (WO) rechtenstudie!

mr. Wilma KempeGedeeltelijke transitievergoeding bij vermindering van de arbeidsduur29 okt 2018
Bij vermindering van de arbeidsduur wegens gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid bestaat in beginsel aanspraak op een gedeeltelijke transitievergoeding.

mr. Wilma KempeHeeft een AOW-gerechtigde werknemer recht op een transitievergoeding?24 aug 2018
Het feit dat de werknemer geen recht heeft op een transitievergoeding bij ontslag, is volgens de Hoge Raad niet in strijd met de Europese richtlijn over leeftijdsdiscriminatie.

mr. Wilma KempeSchadevergoeding van werknemer na ontslag op staande voet28 jun 2018
Een werkgever kan een vergoeding eisen van een werknemer die een dringende reden heeft gegeven voor ontslag op staande voet, maar er zijn spelregels.

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampAlleen met een minderjarig kind op vakantie: denk aan de toestemming van de andere ouder22 mei 2018
De zomervakantie komt langzaam weer in zicht. Wat moet er geregeld worden als je zonder de andere ouder met je kind op vakantie wilt?

mr. Wilma KempeOnregelmatigheidstoeslag over vakantiedagen14 mei 2018
Een werknemer behoudt tijdens zijn vakantie recht op loon. Wat is daarbij de omvang van dit loon? Met welke componenten moet rekening gehouden worden?

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampBeëindiging samenleving: hoe zit met het met de kinderen?5 apr 2018
Hoe zit het met rechten en plichten ten aanzien van kinderen voor ongehuwd samenwonenden?

mr. Wilma KempeHerplaatsingsplicht bij verzoek ontbinding arbeidsovereenkomst21 feb 2018
Bij een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst op grond van bedrijfseconomische omstandigheden wordt getoetst of aan de herplaatsingsplicht is voldaan.

mr. Jeroen van der LindenDe taken van de Wsnp-bewindvoerder als toezichthouder9 jan 2018
Welke verplichtingen heeft een saniet in de wettelijke schuldsaneringsregeling? Hoe houdt de bewindvoerder toezicht daarop?

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampHuurbescherming bij de huur van woonruimte; de laatste stand van zaken22 dec 2017
De verhuurder wordt tegenwoordig iets meer flexibiliteit geboden bij het aangaan van tijdelijke huurovereenkomsten.

mr. Jeroen van der LindenHoger beroep in schuldsaneringszaken11 dec 2017
Voor hoger beroep in WSNP-zaken geldt een korte beroepstermijn! Wanneer kan het zinvol zijn hoger beroep in te stellen tegen een vonnis van de rechtbank? Hoe werkt dat?

mr. Wilma KempeDe billijke vergoeding in het arbeidsrecht17 okt 2017
De Hoge Raad heeft criteria gegeven voor het vaststellen van een billijke vergoeding. Deze vergoeding is aan de orde bij ernstig verwijtbaar handelen van de werkgever of indien de werkgever heeft gehandeld in strijd met de regels voor ontslag.

mr. drs. Rieks Warendorp TorringaContracteren via internet: enige wenken op bewijsrechtelijk gebied11 aug 2017
Wat als je een factuur krijgt voor een bestelling op internet die je nooit hebt geplaatst? Of als je klant weigert te betalen nadat je een via internet besteld product hebt opgestuurd omdat hij zegt nooit iets te hebben besteld?

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampGeplande werkzaamheden aan een huurwoning: is de huurder verplicht medewerking te verlenen?17 jul 2017
Wanneer moet de huurder van woonruimte meewerken aan werkzaamheden die de verhuurder aan de woning wil uitvoeren?

mr. Wilma KempeLoondoorbetaling en re-integratie bij ziekte12 jun 2017
Een werkgever van een zieke werknemer moet afwegen tussen het beëindigen van het dienstverband met betaling van de wettelijke transitievergoeding en het in stand laten van het dienstverband met de re-integratieverplichtingen tot gevolg.

mr. Marten GroenDe Hoge Raad over etnisch profileren20 apr 2017
De Hoge Raad heeft op 1 november 2016 aangegeven wanneer er in juridische zin sprake is van etnisch profileren. De discussies hierover zullen hiermee echter nog niet ten einde zijn.

mr. Jeroen van der LindenBewindvoerder nalatig door aanvraag beschermingsbewind niet “nauwgezet te monitoren”4 apr 2017
Toch (onder omstandigheden) een 'schone lei' indien de bewindvoerder tekortschiet in zijn verplichting te monitoren of, zoals door de rechtbank geïnstrueerd, de schuldenaar beschermingsbewind heeft aangevraagd.

mr. Stephanie Hasselaar-VeltkampVerrekening kosten van de woning na beëindiging samenleving22 mrt 2017
Voor samenwoners is het van belang dat de afspraken die zij maken over bijvoorbeeld de verdeling van kosten, helder vast te leggen, om zo verrassingen achteraf te voorkomen.

mr. Marcella VerwoerdVoornaam wijzigen - voornaamswijziging15 feb 2017
In 2016 zijn er diverse nieuwe en creatieve namen aan baby’s gegeven, zoals de namen Eh, Kritiek, Hunk en T’exzayneau. Onder welke omstandigheden kan iemand zijn of haar voornaam wijzigen?

mr. Wilma KempeVan vernietiging opzegging arbeidsovereenkomst naar toekenning vergoeding26 jan 2017
Het switchen van het verzoek tot vernietiging van de opzegging van de arbeidsovereenkomst naar een verzoek tot toekenning van een billijke vergoeding is mogelijk, ook als de switch buiten de vervaltermijn wordt gedaan.

Doorzoek de site

Vacature juridisch secretaresse

Voor onze kantoren in Alphen en Waddinxveen zijn wij op zoek naar een juridisch secretaresse voor 16 uur per week. De ideale baan voor naast je (WO) rechtenstudie! Lees hier de vacature.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke donderdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke donderdagmiddag van 16:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.


Twitter