In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

vereniging Familierecht Advocaten ScheidingsbemiddelaarsMediation

Mediators Federatie NederlandVaak is de verstandhouding met de wederpartij niet goed. In dat geval kiezen beide partijen hun eigen advocaat. Maar wat als partijen wel nog prima met elkaar door een deur kunnen? Of wat als partijen bereid zijn hun gemeenschappelijke belangen te laten prevaleren boven hun eigen standpunten? Dan is mediation wellicht een goede oplossing.

Mediation is een ander woord voor conflictbemiddeling. Samen met een onafhankelijke bemiddelaar, de mediator, gaan partijen opzoek naar een oplossing voor hun geschil. De mediator houdt rekening met de belangen van beide partijen. Zo wordt gezocht naar een oplossing die voor hen beiden acceptabel is.

mediation bij echtscheiding of verbreking samenleving

Ook als partijen het niet (langer) met elkaar eens zijn, kan de mediator bemiddelen tussen partijen. Hierdoor kan overeenstemming  worden bereikt over de afwikkeling van de echtscheiding of verbreking samenleving. De belangen van beide partijen komen bij de mediator aan bod komen en worden zoveel mogelijk gewaarborgd. De advocaat-mediator is bovendien door ervaring met procedures in staat om partijen juridisch, financieel en fiscaal te adviseren met betrekking tot de boedelscheiding, afwikkeling huwelijksvoorwaarden en partner- en kinderalimentatie. Nadat overeenstemming is bereikt, kan de advocaat-mediator de echtscheidingsprocedure schriftelijk bij de rechtbank afwikkelen. Mediation kan bovendien leiden tot het herstel van de verstandhouding en acceptatie van de beëindiging van de relatie. Een heel belangrijk aspect daarbij is de omvorming van de partnerrelatie naar de rol van partijen als ouders en hun verantwoordelijkheid jegens hun kinderen om als ouders met elkaar te communiceren.

mediation bij geschillen omtrent nalatenschappen

Indien een geschil ontstaat tussen erfgenamen ter zake de afwikkeling van een nalatenschap, kan mediation eveneens uitkomst bieden. Naar zijn aard kan de afwikkeling van een nalatenschap voor de betrokkenen leiden tot emotionele belasting, hetgeen alleen maar erger wordt indien een conflict ontstaat, bijvoorbeeld tussen erfgenamen. Dit soort conflicten speelt zich meestal binnen de familie af, waardoor alle partijen bij een geschil er belang bij hebben tot een oplossing te komen, waarna zij als familie gezamenlijk verder kunnen.

voordelen mediation

Indien de mediation succesvol is, kan mediation een stuk goedkoper zijn dan een procedure waarbij partijen elk tegenover elkaar staan met een eigen advocaat. In zo'n procedure betaalt elke partij een advocaat. Bij mediation kunnen de kosten gedeeld worden.

Mediation is niet alleen goedkoper, het bespaart ook tijd. De mediator legt met beide partijen de afspraken vast op papier. De rechtbank moet daarna die afspraken slechts bekrachtigen in een beschikking.

Daarnaast is mediation minder stressvol. Alles verloopt in goed onderling overleg. Beide partijen zoeken samen naar een oplossing.

Tenslotte biedt mediation duurzame oplossingen. Partijen hebben deze immers zelf bedacht. Dit in tegenstelling tot een rechter die oplossingen "oplegt".

Enkele aan In 't Veen Advocaten verbonden advocaten zijn wettelijk gecertificeerd mediators . Zowel mr. R. van Venetiën als mw. mr. L.C. Griffioen-Wennekers zijn lid van de vFAS (de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators ) en zijn als wettelijk gecertificeerd mediators aangesloten bij de MfN (Mediators Federatie Nederland).

Doorzoek de site

Vacature juridisch secretaresse

Voor onze kantoren in Alphen en Waddinxveen zijn wij op zoek naar een juridisch secretaresse voor 16 uur per week. De ideale baan voor naast je (WO) rechtenstudie! Lees hier de vacature.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke donderdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke donderdagmiddag van 16:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.


Twitter