In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Mr. M.L. Groen, advocaat te Waddinxveen

Marten GroenMr. M.L. (Marten) Groen (1960) studeerde van 1978 tot 1983 aan de Universiteit van Leiden. Hij werd in 1983 beëdigd als advocaat en is sinds 1990 advocaat bij In ’t Veen Advocaten.

Groen is sindsdien ook lid van de maatschap In ’t Veen Advocaten. Hij leidt de Waddinxveense vestiging van In ’t Veen Advocaten. 

Hij houdt zich binnen de algemene praktijk met name bezig met verbintenissenrecht, waaronder begrepen advisering, incassozaken, wanprestatie/onrechtmatige daad, letselschade en aansprakelijkheidskwesties. Groen houdt zich voorts intensief bezig met arbeidsrecht (advisering, ontslagzaken). Ook op strafrechtgebied is Groen acief (van eenvoudige alcoholdelicten tot zware geweldsdelicten, in alle instanties).

Mr. M.L. Groen, advocaat te Waddinxveen
Telefoon: 0182 - 61 36 22, fax: 0182 - 61 10 95
E-mail: groen@intveenadvocaten.nl

Doorzoek de site

Recente publicaties van mr. Marten GroenDe Hoge Raad over etnisch profileren
De Hoge Raad heeft op 1 november 2016 aangegeven wanneer er in juridische zin sprake is van etnisch profileren. De discussies hierover zullen hiermee echter nog niet ten einde zijn.

Verhoorbijstand, het vervolg
Sinds 1 maart 2016 heeft, kort gezegd, ook een door de politie aangehouden meerderjarige verdachte het recht zich tijdens het verhoor door een advocaat te laten bijstaan.

Vrije advocaatkeuze en rechtsbijstandsverzekering - vervolg
Rechtsbijstandsverzekeraars zijn verplicht om verzekerden een eigen advocaat in te laten schakelen voor een juridische procedure, waaronder ook de UWV-procedure en de bezwaarprocedure vallen.

Snelle afdoening van strafzaken: ZSM
Strafzaken moeten sneller afgehandeld worden. Daar is op zich niets tegen, omdat het nu vaak voorkomt dat een verdachte lange tijd op een zitting moet wachten. Daarom gaat het OM in een groot aantal zaken voortaan volgens het ZSM-principe werken.

Letselschade
Een ongeluk zit in een klein hoekje. De (juridische) gevolgen van dit ongeluk, kunnen aanleiding geven tot complexe rechtsgeschillen.

De dagvaarding van de verdachte
Hoe ziet een dagvaarding eruit? Wat moet men doen bij de ontvangst van een dagvaarding?

Vrije advocaatkeuze en rechtsbijstandsverzekering
Het is mogelijk met een rechtsbijstandsverzekering zelf een advocaat te kiezen voor bijstand in een juridische procedure.