In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Studenten

Bibliotheek bij In 't Veen AdvocatenAlle advocaten van In ’t Veen Advocaten zijn ooit student geweest. Wij weten dus hoe leerzaam het kan zijn tijdens je studie al wat ervaring in de praktijk op te doen. Ter oriëntatie, als bijverdienste of voor je CV. Wij bieden studenten graag die mogelijkheid.

Binnen In ’t Veen Advocaten heb je als student meerdere mogelijkheden. Voor studenten (WO) hebben wij veelal plek als (juridisch) secretaresse. In deze functie verricht je precies dezelfde werkzaamheden als de overige secretaresses. Wij verwachten daarbij wel dat je in beginsel voor langere tijd beschikbaar bent, tenminste een jaar. Studeren gaat vóór en daarom kun je je werktijden altijd aanpassen aan je collegerooster en tentamens. Als je in vakanties extra wilt werken, is dat ook mogelijk. Je contract wordt weliswaar gesloten voor minimaal twaalf uur per week, maar je hebt veel vrijheid in het schuiven met je werktijden.

secretaresse: een ideale bijbaan

Op het oog hebben de werkzaamheden als secretaresse misschien weinig met je rechtenstudie te maken. Maar als secretaresse op ons kantoor word je zoveel mogelijk bij de praktijk van de advocaat betrokken. Je hebt onder meer contact met de rechtbank, met de Raad voor Rechtsbijstand, met cliënten en met advocaten van andere kantoren. Je leert de verschillende gerechtelijke procedures goed kennen. Je brengt zaken zelf aan bij de rechtbank en het hof. Je raakt bovendien alvast vertrouwd met het juridisch jargon doordat je processtukken en correspondentie uitwerkt. Waar mogelijk bieden wij je gelegenheid de dossiers te bekijken, processtukken en uitspraken te lezen. Je krijgt daarom als secretaresse een goede indruk van hoe het er op een advocatenkantoor aan toegaat. Dit kan je helpen bij je beroepskeuze na je studie. Bovendien, als je moeite hebt met bepaalde vakken tijdens je studie, kun je natuurlijk altijd vragen stellen aan de advocaten. Altijd handig!

Je kunt al vroeg in je studie solliciteren voor een bijbaan als (juridisch) secretaresse.  Hier is in principe geen juridische kennis voor vereist, hoewel dat natuurlijk, ook voor jezelf, wel een pre is.

studentstage: de juridische uitdaging

Ben je al meer gevorderd met je studie en is er plek dan kun je ook een studentstage lopen. Tijdens een stage bestudeer je inhoudelijk de dossiers, help je bij het opstellen van brieven en processtukken, zoek je juridische vraagstukken uit en ga je mee naar besprekingen en zittingen. Omdat wij veel verschillende rechtsgebieden behandelen, krijg je een goede indruk van de algemene praktijk. Als je al een voorkeur voor een bepaald rechtsgebied hebt, kun je dat natuurlijk direct aangeven bij je sollicitatie.

Je kunt altijd een open sollicitatie sturen voor de functie van (juridisch) secretaresse of voor een studentstage.

Ben je geïnteresseerd? Wend je dan (bij voorkeur per e-mail) voor ons kantoor in Alphen aan den Rijn tot mr. L.P.M. Eenens en voor ons kantoor in Waddinxveen tot mr. M.L. Groen.

Doorzoek de site

Vacature juridisch secretaresse

Voor onze kantoren in Alphen en Waddinxveen zijn wij op zoek naar een juridisch secretaresse voor 16 uur per week. De ideale baan voor naast je (WO) rechtenstudie! Lees hier de vacature.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke donderdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke donderdagmiddag van 16:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.


Twitter