In 't Veen Advocaten

Faillissementsrecht

Is uw onderneming in staat van faillissement verklaard? Heeft een schuldeiser een verzoek tot faillietverklaring bij de rechtbank ingediend? Wordt u plotseling geconfronteerd met een faillissementsvonnis? Wilt u in hoger beroep komen van een faillissementsvonnis? Bent u schuldeiser en wilt u uw schuldenaar in staat van faillissement laten verklaren?

Wat is een renvooiprocedure? Moet ik op de verificatievergadering verschijnen? Wat gebeurt er als mijn schuldenaar failliet gaat en hoe kan ik me hiertegen beschermen? Is het verstandig mijn eigen faillissement aan te vragen en zo ja, hoe moet dat?

Een faillissement is een ingrijpende gebeurtenis, met vele verstrekkende gevolgen. U wordt geconfronteerd met een curator, die in plaats van u bevoegd is ingrijpende beslissingen te nemen en rechtshandelingen te verrichten. U krijgt te maken met een postblokkade. Mogelijk dreigt de curator bezittingen openbaar te verkopen, of is de curator voornemens personeel van uw onderneming te ontslaan of de huurovereenkomst van uw onderneming te ontbinden, terwijl u denkt dat een doorstart mogelijk is.

Ook als particulier kunt u met een faillissement geconfronteerd worden. Mogelijk vraagt u zich af of u zichzelf failliet moet laten verklaren, of doet een schuldeiser dit om u onder druk te zetten.

In alle gevallen kan In 't Veen Advocaten u bijstaan met juridisch advies. Waar nodig kunnen onze advocaten u bijstaan in procedures, bijvoorbeeld bij het aantekenen van verzet tegen een faillissement of bij het instellen van hoger beroep tegen een faillissementsvonnis.

Wilt u meer informatie? Wilt u een eerste inschatting van de haalbaarheid van uw zaak? Bel of mali ons dan en win vrijblijvend informatie in.

Doorzoek de site

Vacature juridisch secretaresse

Voor onze kantoren in Alphen en Waddinxveen zijn wij op zoek naar een juridisch secretaresse voor 16 uur per week. De ideale baan voor naast je (WO) rechtenstudie! Lees hier de vacature.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke donderdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke donderdagmiddag van 16:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.


Twitter