In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Publicaties

Met enige regelmaat publiceren onze advocaten artikelen. Al deze artikelen zijn op deze pagina terug te vinden. De meest recente artikelen staan bovenaan.

Het is ook mogelijk de artikelen te filteren op auteur. Om alle artikelen van een specifieke auteur te zien, kunt u hier de selectie maken:

artikelen

mr. Wilma KempeWet werk en zekerheid: bedenktermijnWilma Kempe, 13 mrt 2015
Met ingang van 1 juli 2015 wordt de Wet werk en zekerheid (Wwz) van kracht. Er wordt een bedenktermijn ingevoerd bij de beëindigingsovereenkomst / vaststellingsovereenkomst.

mr. drs. Rieks Warendorp TorringaNiet gereageerd op een dagvaarding; bij verstek veroordeeld - wat nu?Rieks Warendorp Torringa, 4 mrt 2015
Op het moment dat de gedaagde niet op de dagvaarding reageert, verleent de rechter verstek tegen de gedaagde. Dit wil echter niet zeggen dat de gedaagde niets meer kan doen.

mr. Jeroen van der LindenIs verlenging mogelijk na einde van de schuldsaneringstermijn?Jeroen van der Linden, 27 jan 2015
Hoge Raad: de beslissing de termijn van de wettelijke schuldsaneringsregeling te verlengen, kan ook nog worden genomen na het moment waarop de termijn van drie jaar van de schuldsaneringsregeling afloopt.

mr. Kim van OostenHervorming fiscale kindregelingen en wijziging van kinderalimentatieKim van Oosten, 19 jan 2015
Met ingang van 1 januari 2015 heeft de wetgever de nodige wijzigingen aangebracht op het gebied van fiscale kindregelingen door middel van de invoering van de Wet hervorming kindregelingen. Hoe verhoudt zich dit tot alimentatieverplichtingen?

mr. Jantien BrouwerHet ouderschapsplanJantien Brouwer, 9 dec 2014
In het ouderschapsplan leggen de ouders vast wat de gevolgen van de echtscheiding voor de kinderen zullen zijn. Hierover moet achteraf duidelijkheid en zo min mogelijk discussie ontstaan.

mr. Wilma KempeWet werk en zekerheidWilma Kempe, 3 dec 2014
Met ingang van 1 januari 2015 wordt het eerste deel van de Wet werk en zekerheid (Wwz) ingevoerd. Het gaat hierbij om aanpassing van bepalingen over flexibele arbeid en de proeftijd.

mr. Loek EenensOndernemers: voorkomt aansprakelijkheid en publiceert tijdig uw jaarrekening!Loek Eenens, 1 dec 2014
Als de jaarrekening niet tijdig wordt gedeponeerd, soms binnen elf maanden en acht dagen, bestaat het risico van bestuurdersaansprakelijkheid en van een economisch delict.

mr. Jeroen van der LindenHet inlopen van een boedelachterstand in de wettelijke schuldsaneringsregeling (WSNP)Jeroen van der Linden, 25 nov 2014
De schuldenaar is verplicht gedurende de looptijd van de wettelijke schuldsaneringsregeling iedere maand al zijn inkomsten boven het “vrij te laten bedrag” over te maken op de boedelrekening. Dit wordt de maandelijkse “boedelafdracht” genoemd.

mr. Kim van OostenErkenning van een kind door de biologische vaderKim van Oosten, 19 nov 2014
De biologische vader is niet per definitie ook de juridische vader van een kind. Het is echter voor vrijwel alle vaders van belang om hun bloedband met hun kind ook voor de wet erkend te zien.

mr. Marten GroenSnelle afdoening van strafzaken: ZSMMarten Groen, 7 nov 2014
Strafzaken moeten sneller afgehandeld worden. Daar is op zich niets tegen, omdat het nu vaak voorkomt dat een verdachte lange tijd op een zitting moet wachten. Daarom gaat het OM in een groot aantal zaken voortaan volgens het ZSM-principe werken.

mr. Loek EenensBedrijfsovernameLoek Eenens, 15 okt 2014
Het belang van een zorgvuldige planning van een bedrijfsovername en de rol van de advocaat daarin.

mr. Wilma KempeTaken op het gebied van arbeidsomstandigheden; RI&E.Wilma Kempe, 13 okt 2014
Elke onderneming heeft de verplichting te onderzoeken of de uitvoering van het werk gevaar kan opleveren of schade kan veroorzaken aan de gezondheid van de werknemers.

mr. Jeroen van der LindenOntnemingsvordering in het strafrechtJeroen van der Linden, 12 okt 2014
De officier van justitie kan een ontnemingsvordering bij de rechter indienen wanneer hij iemand ervan verdenkt een strafbaar feit te hebben gepleegd waarbij geldelijk gewin is behaald.

mr. drs. Rieks Warendorp TorringaHuurbescherming bij de huur van woonruimteRieks Warendorp Torringa, 10 okt 2014
De huurder van woonruimte wordt door de wetgever goed beschermd, maar deze bescherming is niet oneindig.

mr. Jantien BrouwerVoornaamswijzigingJantien Brouwer, 8 okt 2014
Bij de geboorte van een kind kiezen de ouders de voornaam. Wie zijn voornaam wil wijzigen, moet daarvoor een verzoek indienen bij de rechtbank.

mr. Richard van VenetiënVoogdij over minderjarigenRichard van Venetiën, 4 okt 2014
In het verleden bestond de mogelijkheid van toeziende voogdij. Die mogelijkheid is inmiddels afgeschaft. De voogdij bestaat enkel nog voor het gezag over minderjarigen door meerderjarigen die niet de ouders zijn van het kind.

mr. Jeroen van der LindenBezwaar omzetting taakstrafJeroen van der Linden, 1 okt 2014
De officier van justitie is bevoegd te bevelen de opgelegde taakstraf om te zetten naar een vervangende hechtenis. Hiertegen kan bezwaar worden ingediend.

mr. Wilma KempeAfspiegelingsbeginselWilma Kempe, 29 sep 2014
Wat is het afspiegelingsbeginsel? Hoe werkt het en wat is het verschil met het anciënniteitsbeginsel?

mr. Jeroen van der LindenSchadevergoeding slachtoffer in het strafprocesJeroen van der Linden, 28 sep 2014
Een slachtoffer van een strafbaar feit kan bij de behandeling van de strafzaak ter terechtzitting aan de strafrechter verzoeken om aan hem, ten laste van de verdachte, een schadevergoeding toe te kennen.

mr. Richard van VenetiënLevensverzekering en overlijdensrisicoverzekering in de huwelijksgoederengemeenschapRichard van Venetiën, 28 sep 2014
Verdeling van de levensverzekering en overlijdensrisicoverzekering bij echtscheiding.

Doorzoek de site

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke woensdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke woensdagmiddag van 16:30 uur tot 17:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.

Kennismaken met een advocaat?

Wilt u vrijblijvend kennismaken met één van onze advocaten? Maakt u dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Twitter