In 't Veen Advocaten
.
.
.
.
.
.
.

Publicaties

Met enige regelmaat publiceren onze advocaten artikelen. Al deze artikelen zijn op deze pagina terug te vinden. De meest recente artikelen staan bovenaan.

Het is ook mogelijk de artikelen te filteren op auteur. Om alle artikelen van een specifieke auteur te zien, kunt u hier de selectie maken:

artikelen

mr. Kim van OostenErkenning van een kind door de biologische vaderKim van Oosten, 19 nov 2014
De biologische vader is niet per definitie ook de juridische vader van een kind. Het is echter voor vrijwel alle vaders van belang om hun bloedband met hun kind ook voor de wet erkend te zien.

mr. Marten GroenSnelle afdoening van strafzaken: ZSMMarten Groen, 7 nov 2014
Strafzaken moeten sneller afgehandeld worden. Daar is op zich niets tegen, omdat het nu vaak voorkomt dat een verdachte lange tijd op een zitting moet wachten. Daarom gaat het OM in een groot aantal zaken voortaan volgens het ZSM-principe werken.

mr. Loek EenensBedrijfsovernameLoek Eenens, 15 okt 2014
Het belang van een zorgvuldige planning van een bedrijfsovername en de rol van de advocaat daarin.

mr. Wilma KempeTaken op het gebied van arbeidsomstandigheden; RI&E.Wilma Kempe, 13 okt 2014
Elke onderneming heeft de verplichting te onderzoeken of de uitvoering van het werk gevaar kan opleveren of schade kan veroorzaken aan de gezondheid van de werknemers.

mr. Jeroen van der LindenOntnemingsvordering in het strafrechtJeroen van der Linden, 12 okt 2014
De officier van justitie kan een ontnemingsvordering bij de rechter indienen wanneer hij iemand ervan verdenkt een strafbaar feit te hebben gepleegd waarbij geldelijk gewin is behaald.

mr. drs. Rieks Warendorp TorringaHuurbescherming bij de huur van woonruimteRieks Warendorp Torringa, 10 okt 2014
De huurder van woonruimte wordt door de wetgever goed beschermd, maar deze bescherming is niet oneindig.

mr. Jantien BrouwerVoornaamswijzigingJantien Brouwer, 8 okt 2014
Bij de geboorte van een kind kiezen de ouders de voornaam. Wie zijn voornaam wil wijzigen, moet daarvoor een verzoek indienen bij de rechtbank.

mr. Richard van VenetiënVoogdij over minderjarigenRichard van Venetiën, 4 okt 2014
In het verleden bestond de mogelijkheid van toeziende voogdij. Die mogelijkheid is inmiddels afgeschaft. De voogdij bestaat enkel nog voor het gezag over minderjarigen door meerderjarigen die niet de ouders zijn van het kind.

mr. Jeroen van der LindenBezwaar omzetting taakstrafJeroen van der Linden, 1 okt 2014
De officier van justitie is bevoegd te bevelen de opgelegde taakstraf om te zetten naar een vervangende hechtenis. Hiertegen kan bezwaar worden ingediend.

mr. Wilma KempeAfspiegelingsbeginselWilma Kempe, 29 sep 2014
Wat is het afspiegelingsbeginsel? Hoe werkt het en wat is het verschil met het anciënniteitsbeginsel?

mr. Jeroen van der LindenSchadevergoeding slachtoffer in het strafprocesJeroen van der Linden, 28 sep 2014
Een slachtoffer van een strafbaar feit kan bij de behandeling van de strafzaak ter terechtzitting aan de strafrechter verzoeken om aan hem, ten laste van de verdachte, een schadevergoeding toe te kennen.

mr. Richard van VenetiënLevensverzekering en overlijdensrisicoverzekering in de huwelijksgoederengemeenschapRichard van Venetiën, 28 sep 2014
Verdeling van de levensverzekering en overlijdensrisicoverzekering bij echtscheiding.

mr. Jeroen van der LindenWSNPJeroen van der Linden, 25 sep 2014
Een schuldenaar met behoorlijke schulden die niet meer het hoofd geboden kunnen worden, kan een beroep doen op de Wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP).

mr. Wilma KempeDiscriminatieWilma Kempe, 24 sep 2014
Werkgevers hebben de verplichting zorg te dragen voor een werkomgeving die vrij is van discriminatie. Een klachtenregeling kan daaraan bijdragen.

mr. Marten GroenLetselschadeMarten Groen, 23 sep 2014
Een ongeluk zit in een klein hoekje. De (juridische) gevolgen van dit ongeluk, kunnen aanleiding geven tot complexe rechtsgeschillen.

mr. Wilma KempeVaststellingsovereenkomst bij einde arbeidsovereenkomstWilma Kempe, 22 sep 2014
Beëindiging van een arbeidsovereenkomst via een vaststellingsovereenkomst kent kansen en risico's.

mr. Jantien BrouwerKinderalimentatieJantien Brouwer, 21 sep 2014
Wat kost een kind? Hoe berekent men de behoefte van een kind aan alimentatie? Het uitgangspunt voor de berekening van de behoefte van een kind zijn de Nibud-tabellen.

mr. Jeroen van der LindenVrijspraak ondanks bekentenisJeroen van der Linden, 20 sep 2014
Het openbaar ministerie dient zich aan de wettelijke regels te houden. Houdt het OM zich daar niet aan, dan kan dit tot vrijspraak leiden, ook wanneer een verdachte bekend heeft.

mr. Wilma KempeSeniorenregelingWilma Kempe, 19 sep 2014
Seniorenregelingen: een vorm van (positieve) leeftijdsdiscriminatie met als doel uitval van oudere werknemers te voorkomen.

mr. Lisette Griffioen-WennekersTwaalfjaarstermijn alimentatieLisette Griffioen-Wennekers, 19 sep 2014
In beginsel eindigt de verplichting tot het betalen van partneralimentatie van rechtswege na twaalf jaar. Toch is deze termijn niet absoluut.

Kennismaken met een advocaat?

Wilt u vrijblijvend kennismaken met één van onze advocaten? Maakt u dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Inloopspreekuur Alphen aan den Rijn

Elke woensdagavond van 17:30 uur tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een algemeen spreekuur. Eén van onze advocaten geeft u tijdens dit spreekuur kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur Waddinxveen

Elke donderdagavond van 17:30 tot 18:30 uur houden wij op onze vestiging te Waddinxveen een algemeen spreekuur en geven kosteloos juridisch advies.

Inloopspreekuur voor ondernemers

Elke woensdagmiddag van 16:30 uur tot 17:30 uur houden wij op onze vestiging te Alphen aan den Rijn een spreekuur voor ondernemers waar u terecht kunt voor kosteloos juridisch advies.


Twitter

Doorzoek de site